Pautes per combatre l’estrès.

Escoltar la paraula estrès en el nostre dia a dia quan conversem amb familiars, amics, coneguts… es cada cop més habitual, però moltes vegades ens oblidem que la nostra actitud, la nostre manera de veure les coses son les que exerceixen major influencia en el nostre benestar emocional, es per això que a continuació us mostrem alguns consells per poder modificar la actitud i així aconseguir combatre o ajudar a portar millor aquest estat emocional que ens impedeix portar una vida més relaxada i amb major qualitat.

  • Deixa de preocupar-te pel passat i pel futur, VIU EL PRESENT: Malgastem el nostre temps pensant en aquelles coses del passat que ja no es poden modificar i intentem organitzar un futur que en realitat es incert, per això preocupa’t del aquí i l’ara perquè es l’únic que realment pots controlar.
  • Organitza el teu temps i sigues realista a l’hora de gestionar les coses que s’han de fer: Ens capfiquem en repetir-nos mentalment i de manera constant totes les coses que hem de fer, ens fiquem dates, límits … però en moltes ocasiones ens oblidem de planificar-nos, per això el millor es realitzar un “planning setmanal” de les coses que he de fer, d’aquesta manera ens treure’m del cap tots aquells pensaments repetitius de totes aquelles coses que hem de fer i tindré de manera organitzada totes les tasques pendents. Consell: no us proposeu fer una gran quantitat de coses cada setmana, es millor planificar poc i si disposo de més temps anar avançant altres tasques pendents, que planificar una gran quantitat de coses i no poder realitzar-les, perquè això ens causarà major ansietat i estrès.
  • No busquis l’aprovació dels altres: Buscar l’aprovació dels altres l’únic que ens aportarà es deixar de realitzar les nostres pròpies expectatives per realitzar les dels altres, així que recorda que tu ets la única persona que pot organitzar, gestionar i viure la teva pròpia vida.
  • No et comparis amb els demés: Les comparacions amb els altres no serveixen per res més que per sobreestimar o subestimar, i cap d’elles es beneficiosa per tu.
  • Fixa’t en el que tens i deixa de queixar-te del que et falta: Estem tremendament acostumats a queixar-nos contínuament pel que ens agradaria ser, tenir… però ens oblidem de valorar tot allò que tenim. Si centrem els nostres esforços en fixar-nos i donar valor al que tenim segurament no sentirem tanta pressió i afavorirem al nostre benestar emocional.
  • Converteix-te en una persona segura: La seguretat afavoreix a disminuir els nivells d’estrès. Trepitja ferm i estigues segur de cada pas que dones.
  • Practica tècniques de relaxació al arribar de la feina, de la universitat o de l’escola. Crear un hàbit o rutina mitjançant tècniques de relaxació o respiració ens proporcionarà un major coneixement del nostre cos i ens facilitarà la detecció de moments d’estrès que podrem gestionar millor aplicant alguna d’aquestes tècniques.
  • Preocupa’t només de les coses o qüestions de les que la solució està a les teves mans: Ens passem mitja vida preocupats per problemes dels nostres familiars, amics… coses que en la majoria de les vegades no podem intervenir de cap manera, així que intenta ser una mica egoista i no et preocupis per aquelles coses en les que no pots ajudar de cap manera.
  • Exerceix un control sobre els pensaments negatius que ronden pel teu cap, veure el got mig ple o mig buit pot fer variar molt la nostra manera de sentir-nos i d’actuar.
  • Troba temps per tu, per les teves coses, pels teus moments d’esbarjo.