Tallers PsicoEstudi Reus

Avui al bloc volem explicar-vos en que consisteixen els nostres tallers i que es pretén amb ells. Arriba l’estiu i ens dona la sensació que és l’hora del descans per als nostres fills/es, segurament per això no ens plantegem o ens resulta difícil plantejar-nos que realitzin tallers amb fins educatius, sempre o quasi sempre relacionem l’estiu amb una època per gaudir i realitzar activitats a l’aire lliure, i es totalment comprensible, però també és possible que segueixin aprenent amb una metodologia completament de joc i diversió . Per això els tallers d’estiu que hem dissenyat a PsicoEstudi tenen un objectiu clar: tallers lúdics amb un fi educatiu, és a dir, volem que els més petits segueixin aprenent i estimulant les diferents capacitats cognitives però que ho facin gaudint, i amb la sensació que van a passar les hores a una “sala de joc”. Oferim dos tipus de tallers per als petits de la casa i uns altres dos per als més grans, que a continuació passem a explicar-vos amb detall:

Taller d’estimulació cognitiva (7-12 anys): L’objectiu principal del taller, és potenciar els processos bàsics implicats en l’aprenentatge, és a dir, millorar la capacitat mental. El rendiment escolar està molt lligat al rendiment cognitiu, per tant, entrenant les capacitats cognitives o funcions cognitives és possible millorar el rendiment escolar. Però a més a més, la millorar de les capacitats cognitives, potencia l’autonomia del nen/a i la seva interacció amb l’entorn, influint en la millora de l’autoestima i la motivació per aprendre. Alguns d’aquests processos bàsics implicats en l’aprenentatge són la memòria, l’atenció, la velocitat de processament i la concentració, entre d’altres. En el nostre taller treballarem cadascuna d’aquestes mitjançant diferents jocs i materials dissenyats específicament per treballar aquestes funcions cognitives, sempre des d’una perspectiva molt lúdica.

Taller jocs d’intel·ligència (7-12 anys i 12-16 anys): Aquest taller, es diferencia de l’anterior perquè tot el material és completament lúdic, treballarem diferents funcions cognitives només a través del joc. Pretén ser un taller on a part d’estimular les diferents capacitats cognitives, s’aprenguin diferents jocs educatius, per compartir amb els iguals i amb tota la família. Millorar el rendiment cerebral és possible i a més a més pot ser divertit, i aquest és el missatge que volem transmetre, jugant també aprenem, per això, seleccionarem una sèrie de jocs destinats a millorar sis capacitats cognitives que podem considerar indicadors de la intel·ligència: percepció, memòria, càlcul, espai, llenguatge i raonament.

Taller estratègies d’aprenentatge i memòria (12-16 anys):  Aquest taller destinat als més grans de casa, té com objectiu ensenyar diferents estratègies que millorin la retenció i recuperació de la informació. Molts joves avui dia, presenten dificultats d’aprenentatge, per no disposar de suficients recursos o tècniques d’estudi. En aquest taller mitjançant diferents activitats grupals i individuals es proporcionaran diferents claus per memoritzar i facilitar l’aprenentatge de continguts. Una oportunitat per iniciar un nou curs escolar amb noves estratègies que facilitin els diferents aprenentatges.

Els nostres tallers disposen d’uns horaris preestablerts, però si sou un grup de tres o més nens/es existeix la possibilitat d’adaptar l’horari.

Per qualsevol dubte o pregunta contacteu amb nosaltres al 636288791 o info@psicoestudi.com

Salutacions,

L’equip de PsicoEstudi Reus

No hay texto alternativo automático disponible.