BENEFICIS PSICOLÒGICS DE LES VACANCES D’ESTIU

L’estiu es una de les èpoques de l’any en que més canvia el nostre dia a dia, sortim més, viatgem, desconnectem de la rutina diària… A més a més els dies de sol ens aporten canvis en la nostra actitud, l’estiu ens fa tindre millor humor, més iniciativa per fer coses i sortir de casa, tot això degut a que la llum solar fa que el nostre cervell segregui serotonina, la serotonina es un  neurotransmissor que afecta a l’estat d’ànim provocant en els essers humans sensació de plaer, relaxació i eufòria. El sol es per tant la major font d’energia i vitalitat… però ALERTA! Si ens exposem de manera perllongada a altes temperatures podem sentir-nos decaiguts i amb baixa energia, per evitar que això succeeixi, tingues cura de la teva alimentació i hidratació i estigues en llocs frescos les hores de més calor.

Les vacances d’estiu son per tant una oportunitat per viure noves experiències, conèixer nous indrets i gaudir del temps lliure tan desitjat durant l’any. Gaudir d’unes bones vacances ens farà tornar a la rutina amb les piles ben carregades per fer front a tot el que ens depara la tornada al dia a dia. Per aprofitar les oportunitats de benestar que ens proporcionen les vacances d’estiu us deixem alguns consells:

Aprofita el temps lliure:

Dedica les teves vacances d’estiu a fer tot allò que t’agrada, planifica be com seran els teus dies lliures i no et permetis quedar-te a casa sense fer res, fes alguna cosa que et faci sentir be tots els dies però sense saturar l’agenda d’activitats, deixa temps per al descans i per desconnectar de tot allò que ens envolta.  Les vacances d’estiu ens donen l’oportunitat de prendre decisions totalment diferents a les que prenem durant el nostre dia a dia i fer aquelles coses que ens agraden i no aquelles que hem de fer ens agradi o no. Un altre aspecte clau en aquest punt es no pensar en els dies que queden per la tornada, això ens dificultarà el gaudir i pot generar ansietat.

Estableix nous vincles afectius:

L’estiu ens ofereix més opcions socials, es una època en que és fàcil creuar-te amb gent nova, aprofita-ho, enriqueix-te coneixent noves persones, indrets diferents que t’ajudin a desconnectar.

 Atansa’t a la naturalesa:

L’estiu ens brinda l’oportunitat de apropar-nos a la naturalesa, ja sigui el mar o la muntanya, la naturalesa aporta vitalitat i salut física i psicològica, per això et recomanem orientar les activitats de temps lliure a gaudir d’aquests beneficis.

Comparteix temps amb els teus:

Gaudir de la família, els amics i dedicar el temps que durant l’any no podem dedicar ens aporta gratitud i felicitat.

Agost es el mes de l’amor:

Aprofita-ho, enamora’t, i si ja ho estàs aprofita per dedicar el temps que es mereix la teva relació. Diem que agost es el mes de l’amor perquè la testosterona (principal hormona de l’amor i el desig sexual) augmenta quan els dies son més llargs, es a dir a l’estiu, i assoleix el nivell més alt al mes d’agost.

Beneficia’t de prendre el sol:

El sol com ja hem dit ajuda a millorar el  nostre estat d’ànim, però a més a més els especialistes asseguren que el sol ajuda a millorar la circulació de la sang, estimula el sistema immune, ajuda a regular els nivells de colesterol i ens facilita un son més profund i per tant més reparador.

Practica esport:

Aprofita les vacances per practicar qualsevol tipus d’esport, els beneficis psicològics que produeix l’esport son molts i t’ajudarà a reduir els nivells d’estres i ansietat, millora la memòria i el funcionament intel·lectual, ens aporta major estabilitat emocional, una imatge corporal més positiva… Donat que considerem que aquest es un tema de gran interès, estigueu atents, la setmana vinent farem una nova entrada parlant dels beneficis psicològics de l’esport en nens i adults.